Reiseblogg fra Travellerspoint

Kenguru!

Me saag kenguru for forste gang!

sunny 27 °C

1.juledag
Etter at me hadde spist julemiddagen reiste Kathy og Tristan for aa besoke foreldrene hans. Shaun og Sarah var saa snille at dei ville ta oss med paa tur for aa sjaa Kenguru! Det var berre ein liten kjoretur fraa der me var saa meg, Linda og Jodie blei med paa biltur. :-) Me kjorte til ei lokal gofbane der ville kenguruer pleire aa gresse. Det sto til og med skilt med golfbanen at den kun var aapen for golfere og ikkje for turister som ville sjaa kenguru. Hehe :-)

Me var saa heldige at me fekk sjaa fleire flokker med kenguruer som hoppet rundt ogsaa gjekk me bort til noken av dei. Me fekk sjaa fire kenguruer paa ca fem meters hold. Det var heilt fantastisk og kjempe artig aa faa sjaa dei for forste gang. :-) Det var no virkelig paa tide syns me! Har jo vaert her i 3 maaneder snart. Meg og Linda tok masse bilder og var heilt i hundre av aa faa sjaa ville kenguruer paa saa kloss hold! :-) Den lille kenguruen var saa sot og saag ikkje ut til aa bry seg noke med at me var der.

CIMG1754.jpg
Skjonn Baby Kenguru som koser seg :-)

CIMG1757.jpg

Etterpaa kjorte me videre for aa sjaa pa ei kullgruve ogsaa kjorte me gjennom ein nasjonalpark. Paa grusveien der var det vanlig aa sjaa Kidna, ein type pinnsvin. Saa me kjorte langs veien og holdt augene aapne for Kidna. Me saag eit par Wallabies, smaa Kenguru langs veien, men ingen Kidna. Etter at me hadde kjort ei lang stund saag me plutselig ein stor Kidna midt i veien. Me stoppa bilen og sprang ut for aa sjaa paa det. Spennende med Australske dyr som me ikkje har sett for! :-)

CIMG1766.jpg
Shaun og Jodie ser paa Kidnaen.

Me hadde ein fin tur og var veldig glade for at Shau og Sarah tok seg tid til aa vise oss Kenguruer og naeromraadet i Geelong. :-)

Skrevet av hildelinda 22:00 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

Nyttaarsaften!

- Venner, god mat, vin og raketter :)

sunny 30 °C

Endelig har den store dagen som vi har ventet saa lenge paa endelig kommet!! Nyttaarsaften i Sydney skal visst vaere helt spesielt, og rakettene over Sydney Harbour Bridge tar nok mya av aeren for det.

Vi hadde planlagt aa dra tidlig inn til byen, sette oss i Royal Botanic Gardens og sitte der aa kose oss med en piknik helt til midnatt. Foer vi dro hjemmefra lagde eg pastasalat, mens Ingeborg lagde kyllingwraps :) Lena og Tor Olav skulle ogsaa ha sitt bidrag :) Vi pyntet oss, pakket sekkene og tok med oss noe godt aa drikke paa ogsaa. Pga. at det i flere parker ikkje er lov aa ha med seg egen alkohol, deriblant the Botanic Gardens, endte det med at Ingeborg og Heidrun tok sin roedvin paa colaflasker, mens eg og Hilde tok pappvinen vaar ut av kartongen og tullet posen inne en god mengde klaer ;) Da var vi klar for aa snike med oss godsakene inn!

Vi satte oss paa toget inn til sentrum, altsaa eg, Hilde, Heidrun, Ingeborg og Christoffer, kjaresten hennes. Lena og Tor Olav var saa vidt staatt opp da vi dro :p Vi kom inn til byen ca. klokken to og la i vei paa den store ferden bort til parken. Byen var full i folk, saa at det var en spesiell dag var lett aa merke. Da vi kom bort til inngangen saag vi deeeeeeeen laaaaaaange koeen!! Serioest, den var lang!! Eg spurte en vakt kor koeen begynte, og da sa han at den var flere kilometer lang, og at det var en ventetid paa tre-fire timer, og da var det ikkje en gang sikkert at vi kom inn siden de stenger parken naar det er fullt.

CIMG1087.jpg

Saa etter et kjapt fellesraad ble vi enige (samstemt) om at det ikkje var verdt aa staa saa lenge i koe naar vi ikkje var sikker paa om vi kom inn.

CIMG1089.jpg

Saa da var det tid for plan B. Lena kjente en som hadde anbefalt parken Pyrmont Point som ligger paa andre siden av Harbour Bridge, og den parker pleide vanligvis ikkje aa vaere saa folksom. Saa vi la i vei tilbake igjen, og tok en drikkepause paa en pub paa veien.

CIMG1090.jpg

Vi tok en oel, og snakket om tradisjoner angaaende jul, nyttaar og 17. mai. Det er spennende aa se forskjellene mellom norske og australske hoeytider, men det er like kjekt aa hoere om forskjellene innad landet, saa dette ble det store samtaleemnet. Vi nordmenn priser oss lykkelige over at vi tar saa godt vare paa tradisjonene vaare, og virkelig merker hoeytidsdagene :)

Med litt energi i kroppen trasket vi ned mot Darling Harbour. Sikkerheten er satt i hoeysetet denne dagen, for det er kontroller overalt kor du skal, og Darling Harbour var intet unntak. Vaktene spurte om vi hadde alkohol med oss, og vi svarte aerlige som vi er (!) ja, og da sa de at vi maatte gaa til neste inngang. Ka det skulle vaere godt for vet ikkje vi, for etter et kjapt bagasjebytte (Hilde ville ikkje baere sekken som var full i vin, saa eg ble synderen) og sjekking av sekkene vaare slapp vakten oss inn. Med alkohol og med glassflasker, som heller ikkje var lov. Ikkje at vi sa at vi hadde alkohol med oss da, men vakten sjekket sekkene vaare, saa vi skylder paa slaekt arbeid fra hans side ;)

Vi trasket over broen og moette Lena og Tor Olav, tok oss en kjapp tur innom bottle shopen og gikk mot parken. Pyrmont Point parken var kjempe fin, og da vi kom der var det ikkje saa mange folk. Vi fant oss en fin plass paa gresset med utsikt over broen <3 Saa var det tid for litt mat, vi var blitt litt sultne etter all traskingen. Vi dekket paa med pastasalat og kyllingwraps og slappet av, med et godt glass vin :)

CIMG1097.jpg

Utover dagen preiket vi, hoerte paa musikk og spilte kort :) Vi saag paa solnedgangen, og paa baatene som laag ved havnen ved siden ved parken ;) Da klokken var ca. aatte var vi gaatt tom for vin, saa Lena, Tor Olav, Hilde og Christoffer gikk tilbake til bottle shopen for aa kjoepe mer, og kom akkurat tidsnok tilbake til aa oppleve rakettoppskytningen klokken ni med oss :D Det var veldig vakkert og foprventningene steg til midnattsfyrverkeriet!

Vi preiket, tullet og koste oss til klokken ble tolv, og alle reiste seg for aa faa med seg fyrverkeriet. Det var et heidrundranes fyrverkeri 5 steder over sentrum av Sydney, men fyrvarkeriet over broen syntes vi var mest spesielt! Paa slutten var det skikkelig mye raketter over broen, og det var en veldig fin avslutning! Vi fikk likevel hoere dagen etterpaa at det var et enda bedre show paa andre siden av broen.. Men vi var veldig fornoyede med plasseringen vi hadde og fornoeyde med rakettene ogsaa ;)

Siden eg hadde bursdag ble det mange gratulasjonsklemmer og mange fine bilder ble det ogsaa denne kvelden, saa en helt spesiell bursdag ble det hvert fall! Eg var helt klar for aa gaa paa byen etterpaa, men alle de andre var troette og slitne etter den lange dagen, saa vi gikk tilbake til sentrum og tok bussen hjem :)

Skrevet av hildelinda 21:50 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

Jul i Australia

Julefeiring hos familien til Kathy i Geelong

sunny 23 °C

De siste dagene i Strahan
Det var fint vær i Strahan de siste dagene så me gjekk på tur rundt i byen og koste oss :) Ellers var me på juleavsluttning på jobben og me fekk julegaver av dei! Dei er så snille :) Me har enda ikkje fått julestemning siden det ikkje er noke julepynt i huset her. Me har sett noken julefilmer for å komme i stemningen, men det hjelper berre der og då. Siste dagen før me reiser til Geelong vaska me alle klærne våre, pakket sekken og pakket inn julegavene me har kjøpt :) Me tok flyet til Geelong 23.Desember og det var egentlig trist å reise frå Strahan no som me har vært der så lenge, men det skal bli godt å komme seg videre!

Lillejulafta
Me møtte Adam og Jodie på flyplassen også blei alle sammen henta av Shaun, mannen til Sarah søstra til Kathy, Joan og Brian, mora og stefaren til Kathy. Me hadde fått eit eget rom i huset til Kathy og eg hadde fått postkort og pakke som ventet på meg! Mamma hadde sendt oss Graut, melkesjokolade, nonstop sjokolade og krokanrull! <3 Me gleder oss allerede til grauten! Om kvelden var me på julegaveshopping også reiste me rundt for å sjå på julelysene på husene til folk. Ja, det er heilt normalt å gjere her nede. De har konkuranser om ken som har mest og finest julelys.

Julafta
Familien til Linda ringte for å ønske oss god jul :) Me lagde graut til lunsj i dag og alle som ville fekk smake! Tidligere når me har snakket om graut på julafta har de trudd me var sprø for den einaste grauten dei har her nede er havregraut. Dei likte risengrynsgrauten kjempegodt, me sang "på låven sitter nissen" og koste oss. Me fekk faktisk litt julestemning av å spise graut! :)

CIMG0810.jpg
Hilde koker graut

CIMG0820.jpg
Joan og Brian studerer grautposen

CIMG0823.jpg
Å, nam, så godt med graut

Me skal være 17 stk som skal feire jul her i år. Det er meg og Linda, Kathy og Tristan, Adam og Jodie, Shaun og Sarah, Joan og Brian. Brians sønn Mike, hans kone og to unger og Brians datter Claire, hennes mann Dean og to unger. Det er strålende sol her i dag så me spiste tapas retter, drakk punsj, vin og kjeks.

CIMG0832.jpg
Tapas! Mango pakket inn i krem og spekekjøtt

CIMG0833.jpg
Tapaslunsj i hagen

I 6 tida satt me oss til bords for å spise middag. Det var masse forskjellige småretter, kjøttboller, kyllingboller, kylling biter, steikte poteter og hvitløksbagetter.

CIMG0842.jpg
Slik såg juletallerkenen til Linda ut :)

CIMG0840.jpg
Jada, vi klarte å skvise 17 stk rundt langbordet!

CIMG0845.jpg
Claire, Linda, meg og Kathy

CIMG0839.jpg
Adam fant denne fine hatten

Etter middagen var det tid for å åpne gavene.

CIMG0811.jpg

Det var ikkje åpning i tur og orden sånn som meg og Linda er vant med. Dei berre delte ut gavene også åpna folk dei etter hvert. Alt var kjempekaos og meg og Linda var meir opptatt av å sjå kva alle andre fekk og kor glade alle blei for gavene våre enn å åpne våre egne. Kathy blei heilt rørt av takkekortet me hadde skrevet til dei :) Adam og Jodie ble ble bokstavelig talt hoppende glad for "stedet i verden det er verdt å oppleve"-boken me gav de, og Joan og Brian ble heilt rørt nar de leste kortet og åpnet gaven fra oss (ei bok med mange forskjellige oppskrifter på kaker og desserter ein kan lage av sjokolade) :)

CIMG0856.jpg
"Næææ, sjå!!" Adam og Jodie ble fornøyd!!

CIMG0854.jpg
Me pakket inn en gave til oss sjølv og skrev på "To Hilde og Linda, From Santa Claus" :) Tenk at julenissen husket på oss sjølv om me er i Australia

CIMG0861.jpg
Her er julegavehaugen til Linda

Etter julegaveåpninga viste eg bilder fra ferien eg hadde i sommer med familien min då me var turister i Norge, og Adam og Jodie vart endå meir begeistra. Meg og Linda fekk hvert sitt hjerte sølvsmykke av Cecilie og Iselin og det var veldig kjekt å ha med seg :) Etter gaveåpninga spiste me dessert (Joan hadde lagd kjempe mange kaker, ho har virkelig stått på med matlagingen!), drakk kaffi og spiste norsk melkesjokolade og koste oss.

CIMG0865.jpg
Dessert

Me hadde ei kjempeflott julafta og heile familien til Kathryn tok godt i mot oss. Me har kost oss og ikkje hatt så masse heimlengsel som me først trudde me kom til å få før me reiste ned til Australia. :)

1. Juledag
I Australia er det om morgonen første juledag at dei pleier å åpne julegavene, men siden me var heile familien samla i går gjorde me det heller då. Familien min ringte for å ønske oss god jul :) I dag skal me spise den tradisjonelle Australske julelunsjen. Den besto av Kalkun, svinesteik, lam og skinke, poteter, grønnsaker og fløtegratinerte blomkål.

CIMG0882.jpg
Nam, mykje godt

Joan hadde virkelig lagd til et koselig bord med juleduk, smellbonbonger (som Joan hadde lagd sjølv) og ei sløyfe med navnelapp på knytta rundt stolen.

CIMG0880.jpg
Sjå, så søttt!

Inni smellbonbongene var det sjølvlagde julevitser, sjokolade, candycain og et skrapelodd!

CIMG0886.jpg

Verken eg eller Linda vant, men Kathy, Joan og Shaun vant småbløp på 1 eller 2 $, som tilsvarer 5-10 norske kroner ;)

CIMG0892.jpg
Linda var svært fornøyd med smellbonbongen sjølv om ho ikkje vant:)

Me spiste "Christmas Pudding" til dessert. Det var ei slags fruktkake med vaniljesaus på. Det smakte uvant, men godt og veldig mektig!

CIMG0894.jpg

Etterpå kom all dessertrestene fra i går, så me var ikkje redde for at me ikkje skulle bli mette!;) Me hørte også på julesanger under middagen, og koste oss skikkelig!

2. juledag
Dette var siste kvelden Adam og Jodie var her før de skulle reise tilbake til Tasmania, så det var koselig å tilbringe dagen med de.

CIMG1833.jpg
Jodie og Linda, hehe ;)

CIMG1837.jpg
Adam og Jodie

Me åt rester etter julemiddagen i går, og Joan hadde laget god salat og poteter. Me spiste også dessertrester i dag igjen :) Etterpå var laget Joan til et ostefat, med norsk Jarlsbergost og tasmanske oster, kjeks og frukt. Me fekk også servert Irish Cream som Joan har laget sjølv, om det smaker nesten som Bailey's, så det var veldig godt!

CIMG1834.jpg
Irish Cream og ostefat

Me fant fram krokanrullen og delte ut de siste bitene, og jammen om dette var godt (de har ikkje slik sjokolade her i Australia) og non stop sjokoladen falt i smak den også!

CIMG1838.jpg
Alle er samlet

Adam takket moren for den flotte julen, kor omsorgsfull ho har vært heile tiden, og kor ho har stått på for å få familien samlet! Og ikkje minst all maten ho har lagd! Da holdt Joan også en tale og takket for at alle kom og kor hyggelig ho syntes det har vært, og spesielt det å ha julebesøk fra Norge! Da holdt eg og Linda en tale og takket de så kjempe mykje for at me har fått tilbrakt julen med de, og kor utrulig stor pris me setter på det! Det betyr veldig mykje for oss! Så da ble ho kjempe rørt <3 Et flott øyekblikk!

CIMG1836.jpg
Brian og Joan

3. Juledag
Dette var den siste kvelden me hadde sammen med familien til Kathy. Me bestemte oss for å bestille pizza til middag slik at Joan skulle få seg en dag fri uten matlaging :) Før maten skulle de si grace, bordbønn, og eg spurte de om de var vant til å synge for maten, men dette var ukjent for de. Linda begynte å synge "Å, du som metter", mens eg satt der og hadde skjult latterkrampe. Så Linda måtte synge heilt aleine, men de var veldig fornøyd med innslaget, og så ikkje ut til å legge merke til at eg nesten holdt på å le meg i hel ;) Etter kvert kom de fram at me også kunne synge barnesangen "Alle fugler", tostemt til og med, så de ville at me skulle fremføre den for de. De var henrykt over dette også, så etterpå var de i gang med å synge australske barnesanger både på vanlig måte og i kanon :) Så dette ble en morsom og lattermild kveld!
Dette var også den store bildekvelden, det ble tatt så mykje bilder av alle sammen.

CIMG1851.jpg
Kathy, Tristan, Linda og meg

CIMG1850.jpg
Sarah og Shaun

CIMG1853.jpg
Joan, Sarah, Kathy, Linda og meg

CIMG1848.jpg
Katten Zach fikk også være med på notene

Det ble ganske så mange morsomme øyeblikk av dette her også, og alle var vel fotorafer denne kvelden :)

Dagen etterpå var det tid for å si ha det til alle sammen. Huff, det var et tårevått farvel, og det var så mykje me hadde lyst å si, men som ikkje ble sagt pga frykt for å begynne å stortute foran alle sammen! Men me takket pent for oss, og sa igjen kor takknemlige me er for at me fikk tilbringe julen med de :) Sarah og Shaun kjørte oss til togstasjonen slik at me kom oss trygt på toget :)

Så no er me off til MELBOURNE :) :)

Skrevet av hildelinda 18:31 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

Hilde sin 20aarsdag!

Bursdag om sommeren for forste gang :)

sunny 20 °C

Endelig var den store dagen her! Min 20aarsdag :) Det er riktignok ikkje saa stor stas aa bli 20aar i Australia, men meg og Linda fant ut at me skulle gjere det beste ut av dagen og kose oss skikkelig!! ;)

Eg begynte dagen med aa ringe heim for aa faa gratulasjoner fraa familien, kjempekoselig :) Linda bakte havremakroner og var paa butikken og kjopte partyhatter til oss! I dag skal me berre ha det goy! Me pynta oss, tok paa oss kjoler og hattene. Pakka badetoyet og gjekk ned til jobben for aa feire litt bursdag sammen med dei under "morning tea'en". Alle blei kjempeglade for at me kom ned med julekaker og partyhatter. Me spiste, sang og koste oss. Eg fekk til og med bursdagsgave :)

Etterpaa gjekk me bort i parken for aa bade! ;) Me hadde bestemt oss for aa bade siden eg for en gangs skyld har bursdag om sommeren. Det var litt kjolig i luften, men overraskende varmt i vatnet. Me hadde forestilt oss at det kom til aa bli ein grufull opplevelse, men i stedet for hadde me det berre kjempegoy! Det var totaly verdt det :)

CIMG1657.jpg

CIMG1665.jpg
Partyhattene var paa heile dagen, ogsaa naar me bada ;)

Daa me kom opp igjen lagde me oss lunsj ogsaa saag me dei tre siste episodane av Gilmore Girls. No har me sett sju sesongar, 105 timer, over 4 dogn med Gilmore Girls! ;) Me gjekk paa butikken og kjopte oss is og brus som hoyrer med paa ein bursdag. Me gjekk rundt i byen med partyhatter, smilte og lo og spredde masse glede ;) Etterpaa lagde Linda eplekake til meg mens eg slappa av.

Tristan kom heim fraa jobb og kl 8 hadde me middagsreservasjon paa "byens" finaste restaurant. Me var ute sammen med Andrew og Chris, ein kollega av Tristan som ogsaa hadde bursdag. Andrew skal reise tilbake til Geelong, men han hadde gullkortet til jobben saa han spanderte ;) Me hadde middagsbuffet med fisk, steik, flotepoteter og masse annen god mat. Meg og Linda smakte osters for forste gang! Usj, det smakte sjovatn! Dei skal svelges heile ogsaa! Det var ekkelt aa svelge ein stor slimklump, men det var artig aa ha smakt det. ;) Middagen var kjempekjekk og me koste oss masse.

Daa me var tilbake i huset spiste me eplekake og blei sittende aa prate resten av kvelden. Alt i alt var dette ein super bursdag!! Takk til partyhattene, bursdag om sommeren og soteste Linda <3

CIMG1676.jpg

Skrevet av hildelinda 20:39 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

Burnie, Adam og Jodie var paa besok!

sunny 20 °C

Adam er broren til Kathy, Jodie er kjaeresten hans og Burnie er mora til Jodi som var paa besok fraa England. Dei kom paa juleferie til Strahan. Dei kom seint Tirsdagskvelden og skal vaere her til Fredagen.

Onsdagen var den store turistdagen! :) Det var sol og blaa himmel saa me var heldige med vaeret. Me kjorte rundt i byen i to biler. Me saag Ocean Beach. Det var kjempefint der i dag, me koste oss og tok masse bilder. Paa vei til fyrtaarnet oppdaga Jodie at ho hadde mista kamera sitt saa me maatte kjore tilbake aa leite etter det. Det viste seg at ho hadde lagt det paa taket paa bilen ogsaa hadde det falt av underveis. Me kjorte seint bortover den 2km lange veien og leita etter eit kamera i eit kamuflasjegront etui. Som aa leite etter naal i ein hoystakk. Heldigvis, eg med falkeblikket mitt klarte aa faa oye paa det! Jodie blei kjempeglad og dagen var redda. ;)

CIMG0670.jpg

CIMG0671.jpg

Me reiste videre og saag paa hells gate, som er aapningen i bukta der Strahan ligg. Me saag paa fyrtaarnene, ein fiskerlandsby, golden river, dieseltoget, noken gamle togskinner, utsikt over byen, kirkegaarden og heilt til slutt kjorte me til Peoples Park og gjekk paa tur til Hogart Falls. For oss som kjem fraa Norge var fossen ganske liten og ikkje saa altfor spektakulaer, men turen var kjempefin. Me preika masse med Adam og Jodie paa veien og koste oss skikkelig.

CIMG0692.jpg

CIMG0696.jpg

CIMG0735.jpg

Adam og Jodie sov i telt paa terassen og om kvelden koste me oss med middag ute i kveldssola. :-)

CIMG1623.jpg

Torsdagen matte meg og Linda jobbe. Dei andre reiste til Zeehen for aa sjaa paa Montezuma falls som er Tasmanias hoyeste fossefall. Me hadde mykje heller lyst aa vaere med dei andre, men det var ikkje noko aa gjere med det. Dei andre hadde ein fantastisk fin tur, men Kathy og Tristan var litt utolmodige heile veien. Meg og Linda vaska opp og lagde middag til alle sammen den kvelden. Me koste oss med vin, slappa av og prata. :)

Adam, Jodie og Burnie maatte reise tidlig Fredags morgonen, men me skal feire jul saman med Adam og Jodie i Geelong. Det var kjekt aa bli litt kjent med dei for me treff dei i jula. Me har kost oss kjempemasse desse dagane me har hatt besok. Adam og Jodie syns det var kjekt at me var der ogsaa siden Kathy og Tristan ikkje er saa veldig sosiale av seg. ;)

Skrevet av hildelinda 18:13 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

(Innlegg 16 - 20 av 29) « Side 1 2 3 [4] 5 6 »